söndag 5 februari 2012

Internationella Coaching Veckan den 5 - 11 februari 2012.

Du vet väl att det är den internationalla coaching veckan den 5 - 11 februari?

En idé med coachingveckan är att vi som coacher ska kunna bidra till coachingprofessionen genom olika aktiviteter som kommunicerar och tydliggör värdet av coaching (exempel och info).

Jag tjuvstartade med att bjuda två ungdomar på coachingsamtal i fredags och fortsätter med ytterligare ett gratis coachingsamtal till en nybliven företagare på tisdag.

Jag kommer också som ny ledare för EMCC standard kommitté inom kompetens, att kalla kommitténs medlemmar till ett första möte under den kommande veckan. I EMCC:s standard EIA kommitté jobbar vi nu med att ta fram ny dokumentation för en förenklad EIA certifieringsprocess som kommer sjösättas under året.

Det finns verkligen saker att göra för att bidra till professionen coaching. Har du bestämt vad du skall bidra med under den internationalla coaching veckan?

Meddela mig gärna vad du kommer göra / har gjort så kan jag vidarebefordra det via denna blogg! Eller skriv en kommentar nedan och berätta själv!

2 kommentarer:

Po Lindvall sa...

Om du vill kommentera och inte har ett konto som gör att du kan kommentera, gå in på länken nedan och skapa ett eget google konto:

https://accounts.google.com/SignUp?continue=https%3A%2F%2Faccounts.google.com%2FManageAccount&hl=sv

Tommy Braathen President EMCC Sweden sa...

Varför inte året runt?
Att ha en officiell coachvecka är bra kicker.Initiativet att introducera bra coaching och mentoring, genom ett gratis första möte (eller en vecka ?) borde vi dock kunna erbjuda året runt.
För egen del deltar jag pro bonum i amerikanska handelskammarens AmCham, första mentorsprogram för unga professionella . Bra kontakter och mycket lärande från professionella adepter. Och kanske dessa adepter får en känsla för hur bra coaching i näringslivet kan gå till?

Skicka en kommentar

 

Medlemskap i EMCC

Ansök om medlemskap och ta del av alla förmåner som det medför. Fyll i din intresseanmälan här.

EQA och EIA

Kvalitetskontroll av utbildningar i coaching och mentorskap samt Certifiering av coacher och mentorer. Läs mer här.