måndag 27 februari 2012

Högpresterande utvecklar en speciell prestationskompetens!

Människor presterar på olika nivåer, vissa presterar ofta på en hög nivå, medan andra har svårt att komma till sin rätt. Inom idrott, såväl som på arbetet. Inom prestations psykologin har man forskat sedan sextiotalet på vad som krävs, eller vad som utmärker de som presterar bäst.

Självtillit, motivation, koncentration och förmågan att komma tillbaka efter motgångar, gång, på gång, är några av de faktorer som tillskrivs de bästa. Som coacher eller mentorer kan vi hjälpa många av våra klienter att lära sig och utvecklas baserat på dessa kunskaper.

De som presterar på hög nivå har också visat sig utveckla andra förmågor, enligt Harvard Business Review eller mer specifikt 'vår egen' professor Graham Jones.
Graham som talade på EMCC:s konferens den 10 november förra året, skriver i HBR att det inte räcker med att ha praktiserat i 10 000 timmar (något som Anders Ericssons forskning påvisat och som Malcolm Gladwell citerat i boken 'Framgångsfaktorn'). De som presterar på hög nivå utvecklar även en 'Superior Performance Intelligence' (SPI) enligt Graham. SPI innefattar tre områden; att kunna maximera sin potential, veta hur man kan leverera på toppnivå, och även hur man arbetar med sin omgivning. De första två faktorerna bygger mycket på de faktorer forskningen visat vara viktig för individen att utveckla för att prestera. Det Graham nu tillför är framför allt hur viktigt det är att arbeta eller samarbeta väl med sin omgivning. Det innebär att känna till sin omgivning väl, men även att kunna forma denna och samtidigt vara i samklang med densamma.

Läs hela Grahams blogg på Harvard Business Review:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Medlemskap i EMCC

Ansök om medlemskap och ta del av alla förmåner som det medför. Fyll i din intresseanmälan här.

EQA och EIA

Kvalitetskontroll av utbildningar i coaching och mentorskap samt Certifiering av coacher och mentorer. Läs mer här.