måndag 20 februari 2012

Nu ska vi vidare, vi behöver din hjälp bästa medlem!

Coaching och mentoring är av värde för individer och organisationer. Det vet vi som jobbar med det, och många av de vi jobbat med. Trots det är det väldigt många i Sverige, Europa och övriga världen som inte har en 'aning' om vad vi gör. Vi behöver bli bättre på att få ut vårt budskap, speciellt om det mervärde vi coacher och mentorer kan ge.

För att lyckas behöver vi din hjälp bästa medlem, och möjliga blivande medlem! Delvis är det viktigt att vi som coacher och mentorer gör klart för våra klienter vad coaching och mentorskap är och hur det går till. Något som är definierat redan på vår coach/mentor certifiering på foundation nivå:

Managing the contract

6. explains their role in relation to the client

7. explains the benefits of coaching/mentoring both for the client and in relation to the client’’s context


Vi behöver också hjälp att nå ut med dessa budskap till individer, organisationer och media. Har du kontakter som kan vara till nytta både för dig som yrkesutövare av coaching och/eller mentorskap och för EMCC och dess medlemmar, inklusive dig själv. Hör gärna av dig om vi kan hjälpa till med information, dokumentation, forskningsartiklar m.m.


Det handlar med andra ord om att skapa en vinn - vinn - vinn situation, där du, nuvarande och möjliga framtida klienter och EMCC (du och vi...) har allt att vinna.


Ökad transparens och dialog inom EMCC, på våra seminarier och gärna genom denna blogg (du kan kommentera inlägen) ser jag som viktigt för vår fortsatta utveckling som branschorganisation.


Du kan givetvis också maila dina frågor, idéer och förbättringsförslag till mig.


Med bästa hälsningar er nya ordförande sedan årsmötet i torsdags,

Po Lindvall



1 kommentarer:

Lena Hammarbäck sa...

Grattis och lycka till med ordförandeskapet! Läste i DN att det är en dramakommediserie på gång på TV som handlar om tre coacher och deras arbete. Tror det är viktigt att vi bevakar kommentarer och skriver egna kommentarer i sociala media då.

Skicka en kommentar

 

Medlemskap i EMCC

Ansök om medlemskap och ta del av alla förmåner som det medför. Fyll i din intresseanmälan här.

EQA och EIA

Kvalitetskontroll av utbildningar i coaching och mentorskap samt Certifiering av coacher och mentorer. Läs mer här.