tisdag 13 september 2011

Coacherna - ny TV serie nästa år, kommer serien hjälpa eller stjälpa branschen?

Nu är det dags för inspelning av den första svenska TV-serien om coaching. Det jag frågar mig är hur väl insatta är filmakarna i vad som är modern professionell coaching och inte?

Lena Endre blir coach i ny tv-serie

"Skådespelaren Lena Endre är klar för SVT:s nya komediserie "Coacherna". Serien handlar om tre livscoacher och deras patienter som söker hjälp för sina problem, skriver Aftonbladet".

"Lena Endre spelar Carina, en utbränd sjuksköterska som skolar om sig till coach. En lysande karriär tar vid och hon startar en byrå tillsammans med två kollegor, som spelas av Vanna Rosenberg och Cecilia Frode. Inspelningen av "Coacherna" börjar i oktober. Premiären blir nästa år." (ref: DN.se).


Nu tror jag inte att en TV-serie varken kommer 'hjälpa eller stjälpa' coaching branschen. Att yrket uppmärksammas kan i sig ha den positiva effekten att fler människor blir medvetna om att det finns livscoacher, men även ledarskapscoacher och andra coacher som de kan anlita. Samtidigt finns möjligheten att coach yrket på vanligt TV maner dramatiseras på ett sätt så att yrket inte skildras realistiskt. Kanske t.o.m. på ett sätt som är direkt felaktigt... då gäller det att vi är med, tar chansen och försöker få media med oss på att beskriva vad coaching egentligen är!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Medlemskap i EMCC

Ansök om medlemskap och ta del av alla förmåner som det medför. Fyll i din intresseanmälan här.

EQA och EIA

Kvalitetskontroll av utbildningar i coaching och mentorskap samt Certifiering av coacher och mentorer. Läs mer här.