söndag 19 december 2010

Coaching en förutsättning för att lyckas med Lean!

Många har missuppfattat Lean som ett management verktyg, eller system, som kan införas top-down. I själva verket är traditionella mentala modeller för chefskap och beslutsfattande en av de största hindren för att lyckas med Lean.


Det svåra för verksamheter med traditionell chefskultur är att de saknar kunskap om de ´mjuka´ färdigheter som krävs för att lycka med Lean, dvs. kunskaper och färdigheter i Coaching. För att lyckas behöver chefer träning i coaching, att träna sig att skapa delaktighet genom att ställa frågor, med ett fokus på problemlösning och ständiga förbättringar. Traditionella chefers syn på ledarskap måste ändras. De måste anta en ny roll, en coachande roll som måste genomsyra hela deras ledarskap. Detta för att kulturen skall utvecklas till en verklig Lean-kultur, där ansvarstagande och ständiga förbättringar blir en naturlig del av det dagliga arbetet.


Intresserad av att veta mer, anmäl dig till ”Lean Transformation Summit” i Texas i mars:


http://www.lean.org/newsletters/12_16_10_newsletter.html


/Po Lindvall

1 kommentarer:

Max sa...

Helt enig. Har vart del av att utbilda SEBs förändringsagenter "Navigatörer" i coachande förhållningssätt så att de i sin tur kan inspirera ledare till att bli mer coachande i deras LEAN resa.

Max

Skicka en kommentar

 

Medlemskap i EMCC

Ansök om medlemskap och ta del av alla förmåner som det medför. Fyll i din intresseanmälan här.

EQA och EIA

Kvalitetskontroll av utbildningar i coaching och mentorskap samt Certifiering av coacher och mentorer. Läs mer här.