söndag 1 april 2012

Coaching behöver verkligen ett reningsbad!

Jag är däremot inte säker på att den korta stund ett debattprogram har på sig kan belysa detta på ett rättvist sätt (se Svt debatt torsdagen den 29/3, debatten om livscoacher startat efter ca 4 min 30 sek, går att spola fram). Speciellt då det saknas representanter från en oberoende branschorganisation, som kan beskriva vad en oberoende certifiering innebär och vad en klient kan göra då de anser sig utsatta för felaktigheter i ett coaching sammanhang.

European Mentoring & Coaching Council, EMCC, är en av de tongivande branschorganisationerna i Europa, med en tydlig process framtagen för att hantera klagomål eller anmälningar: http://www.emccouncil.org/src/...


Som ordförande i EMCC Sverige välkomnar jag den debatt som TV-serien Coacherna nu påskyndat. Professionella coacher behöver se över både sin egen definition av vad coaching är, och vad de baserar sin praktik på. Professionella coacher behöver en betydlig kunskapsbas att vila på, vid sidan om den coach specifika träningen.

Forskningen inom coaching pågår redan runt om i världen. EMCC har en egen Journal / forskningstidskrift som utkommer två gånger om året: EMCC Journal. Vi har fortfarande mycket som behöver utforskas vad gäller coaching, men redan idag finns ett forsknings eller evidensbaserat kompetensramverk framtaget inom EMCC. Detta ligger till grund för den oberoende certifiering som EMCC erbjuder professionella coacher och mentorer.


Med förhoppning om att debatten om coaching kan nå en något mer professionell nivå framöver.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Medlemskap i EMCC

Ansök om medlemskap och ta del av alla förmåner som det medför. Fyll i din intresseanmälan här.

EQA och EIA

Kvalitetskontroll av utbildningar i coaching och mentorskap samt Certifiering av coacher och mentorer. Läs mer här.